Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. 9. 2024

Nové ryby a změny v akváriu

Zůstaly jen dvě Skaláry amazonské. V dubnu jsem tedy koupil tři nové skaláry a 17 Neonek červených v Juwelakvarium v Praze. Byl jsem v tomto obchodě poprvé. Je to dost malý obchůdek. Ryby jsem dovezl domů a dal do karanténního akvária.

Z ničeho nic uhynula jedna neonka. Další den další neonka. Za týden další neonky. Musím říct, že jich uhynulo neobvykle hodně. A to i potom, co jsem je přelovil do hlavního akvária. Tedy ze všech 17 neonek přežily pouze 4. A ze tří skalár, pouze jedna.

V květnu jsem koupil další ryby ve Sklorexu v Brně. Tam jsem koupil 3 skaláry a 10 neonek. Také jsem je dal do karanténního akvária. Po určité době jsem je přesunul do hlavního akvária. Do dnešního dne neuhynula jediná z těch ryb, které jsem ve Sklorexu koupil. V Juwelakvarium raději již ryby kupovat nebudu.

Dále jsem se rozhodl změnit trochu akvárium. Tak jsem objednal na rostlinna-akvaria.cz kořen Red moor wood a k tomu mech Java moss a rostliny: Anubias nana a Vallisneria spiralis red. Upravil jsem pravou stranu akvária tak, že jsem změnil uložení kamenů a na ně jsem umístil kořen. Na kořen a kameny jsem nalepil mech a anubias. Vallisneirie jsem umístil do pozadí. Hodně velkých kryptokoryn jsem vyhodil. Mech moc dlouho v akváriu nevydržel. Asi pro něj nemám vhodné podmínky. Vallisnerie nezčervenala ani po měsících. Kdoví, jestli mi poslali správnou rostlinu.

O měsíc později jsem postupoval s levou stranou akvária. Pro tu jsem si objednal další mech: Christmas moss. Opět jsem přeorganizoval kameny. Na ně jsem nalepil nový mech a starý Anubias barteri, který jsem rozstříhal na menší kousky. Ostatní velké rostliny jsem přesunul do pozadí. Opět mech uprostřed akvária nevydržel dlouho. Na místě, kde je stín, zatím drží. Ale není už tak hustý.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář